Украинският президент Володимир Зеленски заяви в поредното си видеообръщение, че

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви в поредното си видеообръщение, че
Коментари Харесай

Зеленски за тезите на Кремъл: Десетки милиарди похарчени за лъжи

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в следващото си видеообръщение, че главното изискване за мир сред Украйна и Русия е гарантирането на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна.

" В противоположен случай украинският народ няма да одобри никакво съглашение ", акцентира Зеленски, представен от УНИАН.

Във видеото - тази форма на послание към украинците стана всекидневно употребена от украинския президент от началото на войната - той споделя, че въоръжените сили на Украйна отблъскват настъплението на съветските войски в Донбас, покрай Харков и Киев. " Нашите храбри войски нанасят смъртоносни удари на окупаторите и ясно изясняват на съветската страна, че е належащо да се договаря допустимо най-скоро. "

Володимир Зеленски разяснява и пропагандната война , която се развихря сред двете страни. Според него съветското управление е похарчило десетки милиарди долари за агитация . " Всички вие доста добре знаете каква голяма държавна пропагандна система е построила Русия ", споделя Зеленски. " Вероятно никой в света не е харчил толкоз огромни суми за неистини . "

Според него обаче Москва не е взела поради, че това не подсигурява резултат . " Там, където пътят на лъжата би трябвало да бъде проправян с пари, резултатът не е сигурен. Пътят на истината е сложен, само че истината постоянно сама си проправя път. "

В ежедневната си утринна информация Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна оповестява, че войските на страната не престават да отблъскват офанзивите на съветските сили против столицата Киев. Според украинските военни съветските сили изпитват компликации при попълването на персоналния състав и това да възстановят загубите, претърпени по време на нашествието. Също по този начин съветското съоръжение било в " неприятно техническо положение " и заради " небрежна предварителна употреба и дълготрайно предпазване ". Тези фактори били повлияли на способността на Русия да " поддържа нужното движение на бойните дейности и да реализира крайната цел на войната ", се споделя в изказването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР