Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че откакто руските сили

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че откакто руските сили
Коментари Харесай

Зеленски за пръв път обяви украинските жертви на бойното поле

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че откогато съветските сили нахлуха в Украйна, са убити 31 хиляди украински бойци, съобщи Ройтерс.

Зеленски сподели това на конференция в Киев.

За прът Украйна оповестява публично броя на убитите си бойци.

Украинският президент сподели още, че не може да разкрие броя на ранените украински бойци, защото това ще помогне на Русия при военното обмисляне.

" В тази война са убити 31 хиляди украински бойци. Не 300 хиляди, не 150 хиляди... Путин лъже за тези неща... Въпреки това загубата за нас е огромна ", посочи Володимир Зеленски.

На конференцията Зеленски изрази убедеността си, че американският Конгрес ще утвърди нов огромен спомагателен пакет за Украйна, включващ военна и финансова помощ. Украинският водач акцентира, че страната му има потребност решението по този въпрос да бъде взето до месец.

Победата на Украйна във войната зависи от западната помощ, акцентира Зеленски.
Премиерът Шмигал чака 11,8 милиарда $ помощ от Съединени американски щати
Украйна чака да получи икономическа поддръжка от Съединени американски щати в размер на 11,8 милиарда $ през тази година, съобщи през днешния ден нейният министър-председател Денис Шмигал, представен от Ройтерс.

Киев е изправен пред дефицит на 37 милиарда $ в бюджета през 2024 година поради продължаващата две години съветска инвазия и разчита на западните сътрудници за тази жизненоважна помощ.

Шмигал изрази вярата по време на конгрес в Киев, отдаден на втората годишнина от съветското настъпление, че американските законодатели ще одобрят дълго чаканата икономическа и военна помощ. " Дълбоко сме уверени, че Съединени американски щати няма да изоставят Украйна ", сподели той, имайки поради помощта от 60 милиарда $, блокирана от месеци в американския Конгрес, съобщи Франс прес.

Западните оръжия се доставят със забавяне, това коства украински животи

Половината оръжия, обещани от Запада на Украйна, се доставят със забавяне, съобщи през днешния ден украинският министър на защитата Рустем Умеров.

" Заради тези закъснения губим хора, губим територии ", акцентира той пред БиБиСи.  " Към сегашния миг задължението не е синоним на доставка, 50 % (от оръжията, за които са поети) задължения, не се доставят в точния момент. "

През последните дни Зеленски също неведнъж настоя пред западните си съдружници да доставят военната помощ в точния момент. Той прикани за повече муниции, системи за противовъздушна защита и изтребители на вчерашното виртуално съвещание на Г-7. Според него забавените доставки на оръжия са съдействали за неуспеха на контранастъплението на Киев през лятото на 2023 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР