Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разговарял с управляващия

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е разговарял с управляващия
Коментари Харесай

Зеленски и Кристалина Георгиева обсъдиха възстановяването на Украйна след войната

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е разговарял с ръководещия шеф на МВФ Кристалина Георгиева за въпроси, свързани с финансовата непоклатимост на Украйна, както и за възобновяване на страната след войната, съобщи Ройтерс.

Обсъдихме с ръководещия шеф на МВФ Георгиева въпроса, обвързван с обезпечаването на финансовата непоклатимост на Украйна и подготовките за възобновяване след войната. Ние имаме ясни проекти за в този момент, както и проекти за бъдещето. Сигурен съм, че съдействието сред МВФ и Украйна ще продължи да бъде продуктивно, написа нощес Зеленски в Туитър.

Георгива също удостовери в Туитър, че диалогът се е състоял. Тя благодаря на Зеленски за диалога и уточни, че поддръжката е значима за полагането на основите за възобновяване на съвременна и конкурентноспособна Украйна.

Украинският министър председател Денис Шмигал съобщи, че ще взе участие в срещите на срещи на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка във Вашингтон тази седмица и ще изиска по-голяма финансова поддръжка за Украйна.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР