Украинският президент Володимир Зеленски започна посещение си във Вашингтон в

...
Украинският президент Володимир Зеленски започна посещение си във Вашингтон в
Коментари Харесай

Зеленски във Вашингтон: Русия воюва с Украйна, но истинската цел на Путин е свободата в САЩ и по света

Украинският президент Володимир Зеленски стартира посещаване си във Вашингтон в понеделник с тирада в Университет по защита, в която предизвести, че Русия може да води война в Украйна, само че нейната " същинска цел е свободата “ в Америка и по света. Той насочи персонална молба към Конгреса да излезе от задънената улица и да утвърди продължение на поддръжката за страната му, написа Associated Press.

Това е третото посещаване на Зеленски във Вашингтон от началото на войната и той се появи облечен със непокътнатата си армейска зелена риза с дълъг ръкав — украсена с надпис " I’M UKRAINIAN “.

Пребиваването му във Вашингтон, което ще включи срещи във вторник в Белия дом и с Конгреса, е част от напъните на администрацията на Байдън в последната минута да убеди законодателите да одобряват законопроект за в допълнение финансиране на воюваща Украйна, откакто висши чиновници предизвестяват, че парите за Украйна са на изчерпване.

Съединени американски щати към този момент предоставиха на Украйна 111 милиарда $ за битката й против съветската инвазия от 2022 година Сега Джо Байдън изиска от Конгреса 61,4 милиарда $ за военновременно финансиране за Украйна като част от пакет от 110 милиарда $, който включва също пари за Израел и други цели на националната сигурност.

" Ако има някой, който да е въодушевен от нерешените проблеми на Капитолийския рид, това е единствено (руският президент Владимир) Путин и неговата болна клика. Украинците не са се предали и няма да се предадат. Ние знаем какво да вършим. И можете да разчитате на Украйна. И се надяваме, че ние също толкоз можем да разчитаме на вас “, съобщи Зеленски пред публика от военни водачи и студенти в Националния университет по защита.

" Всеки от вас тук схваща какво значи един боец да чака муниции, да чака седмици, месеци, без да знае дали въобще ще пристигна поддръжка “, означи още Зеленски пред публиката в университета. " Когато свободният свят се колебае, тогава честват диктатурите “, акцентира той.

Министърът на защитата Лойд Остин, който показа украинския президент, увери, че задължението на Америка към Украйна е непреклонен и поддръжката за войната е от решаващо значение за гарантиране на сигурността на Съединени американски щати и техните съдружници.

" Ангажиментите на Америка би трябвало да бъдат спазени. Сигурността на Америка би трябвало да бъде предпазена “, съобщи Остин.

По думите му, Зеленски е " живо доказателство, че водачеството на един човек може да помогне за сплотяването на изправена пред усложнения народна власт и да въодушеви свободния свят и да промени хода на историята “.

Джон Кърби, представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом, съобщи пред кореспонденти в понеделник, че визитата на Зеленски идва в сериозен миг.

" Това е тъкмо подобаващият миг да посрещнем президента Зеленски в града, с цел да проведем тези полемики, заради протичащото се в Украйна, увеличената интензивност, която виждаме от съветските въоръжени сили с наближаването на зимата, само че също и това, което се случва на Капитолийския рид “, съобщи Кърби.

По думите му, когато Байдън се срещне с Володимир Зеленски, ще обясни, че Белият дом стои твърдо на настояването за спомагателен бюджет. Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс съобщи, че висшата Служба за ръководство и бюджет, Съветът за национална сигурност и чиновниците по законодателните въпроси на Белия дом не престават да упорстват за финансирането.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР