Украинският президент Володимир Зеленски в интервю за Yle“ и други

...
Украинският президент Володимир Зеленски в интервю за Yle“ и други
Коментари Харесай

Украинският президент обяви контранастъпление към Крим

Украинският президент Володимир Зеленски в изявление за „ Yle “ и други скандинавски осведомителни организации се разгласи за контранастъпление към Крим.

Държавният глава съобщи, че има вяра, че Въоръжените сили на страната (ВС) ще съумеят да отхвърлен съветските войски и да върнат полуострова под контрола на Киев.

Зеленски добави, че триумфът на Украйна значително зависи от това дали Западът ще продължи да доставя оръжия. Въпреки очакванията си за триумф, той също по този начин предизвести, че спорът може да продължи с години или даже десетилетия.

Въпреки че украинският водач не разкри никакви детайлности или график за контранастъплението, счита се, че то е планувано за края на пролетта или началото на лятото, отбелязва изданието.

През април американският военачалник Бен Ходжис изясни за какво Украйна и Западът се стремят да завземат Крим. Според него това е обвързвано с желанието да се управлява морският превоз. Според него с помощта на полуострова Русия може да господства над северното черноморско крайбрежие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР