Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че на руски агент ще

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че на руски агент ще
Коментари Харесай

Ударът в Краматорск разтърси Колумбия, Киев ще съди "руски шпионин"

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че на " съветски сътрудник " ще бъдат повдигнати обвинявания в измяна поради удара, лишил живота на минимум 12 души (сред които трима тийнейджъри) в Краматорск в Донецка област.

Поразена при офанзивата с ракета " Искандер " бе известна пицария. Ранени са общо 60 души. Трима са колумбийци, измежду тях - публицист, публицист и политик.

Левият президент Густаво Петро реагира с обвиняване към Русия, че нарушава законите за водене на война, а външното министерство осъди " експанзията " и ще връчи нота на съветските управляващи по разпореждане на Петро.

Според Зеленски всеки оказал помощ на съветските сили заслужава " оптималното наказване ". Публикувана от украинските служби бе фотография на човек, задържан след удара и разказан като съветски сътрудник.

 Жертвите в Краматорск порастват, Киев и Москва разменят удари в Запорожка област Жертвите в Краматорск порастват, Киев и Москва разменят удари в Запорожка област

Москва отхвърля даже да носи отговорност за удара, защото съгласно Кремъл се нападали единствено обекти, " свързани с военната инфраструктура ". Това обаче е втората офанзива с доста жертви по града: предходната година удар по жп гарата лиши живота на 50 души.

Кои са ранените чужденци

Сред ранените е и Ектор Абад, прочут колумбийски публицист. Колумбийката Каталина Гомес е специфичен делегат на " Франс 24 ". Тя в " Туитър " видеоклип с думите: " В един миг отпиваш вода, в идващия (идва) пъкълът. "

Un momento estas bebiendo un sorbo de agua y al siguiente, el infierno.
— Catalina Gómez Ángel (@catapluma)

Серхио Харамийо, някогашен народен представител, посланик и специфичен делегат за мир, основал неправителствена организация в поддръжка на Украйна, е в болница и за Би Би Си, че таман носели на тримата храна, под стъкления покрив; осколки почнали да летят пред очите му. Човек, седял до него, обаче е в тежко положение.

Харамийо, в миналото заминавал се с спокойно регулране на десетилетния спор с бунтовниците от FARC, бе в Украйна, с цел да подкрепи разбирането в Латинска Америка на протичащото се в нападнатата страна. Той бе един от архитектите на мирното съглашение като консултант на някогашния президент и Нобелов лауреат Хуан Мануел Сантос.

Колумбия: " дипломатически завой "

" Русия атакува трима беззащитни цивилни колумбийци. Така нарушава протоколите на войната ", Петро в " Туитър ". По думите му тримата се чакат в Колумбия " здрави и в сигурност ". Изданието " Камбио ", че до момента Петро - първият ляв президент на Колумбия, е споменавал военния спор, акцентирайки върху потребността от мир сред страните, само че постоянно е подхождал незадълбочено за това кой е виновен.

Ударът " към момента отеква в Колумбия ", " Ел паис ". Вестникът назовава втвърдяването на това " незабравим дипломатически завой " след по-внимателнте първи реакции на Богота. Латинска Америка е значима за Русия в разпространението по света на гледната ѝ точка за войната в Украйна, до момента в който пробва да убеди света, че единствено Западът е с Киев. И испанското издание отбелязва, че за съвсем една година на власт Петро дълго се въздържаше да оосъжда войната: и пред този вестник бе заявявал, че не може същите страни, които осъждат една инвазия, да стоят зад друга; дискурсът " не ни звучи откровен ".

Според съветското посолство в Колумбия тримата " безразсъдство " да пътуват, защото регион край фронта не били " уместно място да се дегустират ястия от украинската кухня ".

 Русия удари с ракети центъра на Краматорск Русия удари с ракети центъра на Краматорск
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР