Украинският президент Володимир Зеленски призна в интервю за френския телевизионен

...
Украинският президент Володимир Зеленски призна в интервю за френския телевизионен
Коментари Харесай

Зеленски: Има хора, които ме карат да седна на масата за преговори

Украинският президент Володимир Зеленски призна в изявление за френския ефирен канал LCI, че е подтикван да договаря с Москва.

" Има хора, които ме карат да седна на масата за договаряния. Но не виждам нищо за разискване ", съобщи той.

Зеленски означи и че не вижда смисъл от преговорите на френския президент Еманюел Макрон с съветския му сътрудник Владимир Путин.

" Не мисля, че могат да дадат някакъв резултат ", призна украинският водач.

Макрон доста пъти е заявявал, че поддържа канали за разговор с Путин. Френският водач твърди, че очаква скоро да разиска с съветския си колега безопасността на нуклеарните уреди в Украйна.

Украинският президент Владимир Зеленски трябваше да се откаже от по-ранното си изказване за невъзможността за диалози с държавното управление на съветския президент Владимир Путин " поради меко тласкане от страна на администрацията на Байдън ", написа " Политико " предишния месец, цитирайки лични източници.

Изданието отбелязва, че Зеленски не е загатнал невъзможността за диалози с Путин, когато е изброил петте предварителни условия за диалози с Москва по-рано същия месец, написа news.bg. В публикацията се показва, че промяната в позицията на украинското държавно управление е настъпила след продължителни диалози сред Киев и Вашингтон, включително по време на визитата в украинската столица на съветника по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров акцентира, че Москва е подготвена да продължи договарянията за Украйна. Той означи, че Русия има подготвеност да изслуша своите западни сътрудници, в случай че те създадат предложение за образуване на разговор за понижаване на напрежението, като се вземат поради ползите на Москва.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също предложи договарянията за Украйна да се водят на първо място с Вашингтон, защото Киев работи " по външна заповед ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР