Украинският президент Володимир Зеленски предупреди Москва във вторник за мощен

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди Москва във вторник за мощен
Коментари Харесай

Зеленски заплаши Русия с мощен отговор на руски атаки за Деня на независимостта

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести Москва във вторник за мощен отговор, в случай че съветските сили извършат офанзиви на или към Деня на независимостта на Украйна , цитира думите му Ройтерс.

, че Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, може да опита " нещо изключително грозно " в навечерието на Деня на независимостта в сряда, 24 август, когато се означават 31 години от обособяването на Украйна като самостоятелна страна след краха на Съюз на съветските социалистически републики.

Запитан на взаимна конференция с гостуващия полски президент Анджей Дуда за опцията за съветски ракетен удар против Киев, той сподели, че има ежедневна опасност от офанзиви и украинското разузнаване работи с задграничните разследващи служби.

" Русия прави това от самото начало. Могат ли да усилят броя на тези удари? Да, могат да го създадат на 23-24 август ", сподели Зеленски.

" Какво ще направи Украйна, в случай че ударят Киев? Същото като в този момент. З ащото за мен като президент и за всеки украинец Киев, Чернигов, Донбас е все едно. Там живеят украинци. (И) в Харков, Запорожие . "

Той сподели, че отговорът ще бъде същият за всеки украински град, който бъде нападнат от Русия.

" (Ако ни ударят), ще получат отговор, мощен отговор ", сподели Зеленски. " Искам да кажа, че с всеки ден... този отговор ще пораства, ще става все по-силен и по-силен. "

Припомняме, че по-рано САЩ предизвестиха, че Русия, както и постройките на властта в Киев и приканиха американските жители да изоставен неотложно Украйна.  
 31% от украинците чакат победа във войната до края на годината
31% от украинците чакат победа във войната до края на годината

Това демонстрират резултатите от изследване, извършено от фондация " Демократични начинания " и Център " Разумков "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР