Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че всякакви паузи в защитата

...
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че всякакви паузи в защитата
Коментари Харесай

Зеленски: Пауза би помогнала на Русия в конфликта

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че всевъзможни " паузи " в отбраната на Украйна против съветската инвазия единствено ще оказват помощ на Москва да се превъоръжи и ще ѝ разрешат " да ни прегази ", съобщи Агенция Франс Прес.


Зеленски приказва в Естония по време на втория стадий от балтийската си обиколка, целяща да усили поддръжката за продължаващата към този момент съвсем две години битка на страната му против Русия.

" Дайте на Руската федерация две-три години, след което те просто ще ни прегазят. Ние не бихме поели този риск... Няма да има паузи в интерес на Русия ", съобщи той на конференция с президента на Естония Алар Карис.

Той добави, че една " дълга война " също няма да е от изгода за Украйна.

" Ние сме срещу тази война от първия ден и ще бъдем до последния ", сподели той.

Зеленски също по този начин съобщи, че Киев " заслужава " покана за присъединение към НАТО, като съобщи, че неговата войска ще " укрепи " източния фланг на блока.

Той съобщи, че блокът ще се снабди с " войска с боен опит - не на доктрина, а на процедура ".

Украйна изрази известно отчаяние от западните съдружници поради неналичието на времева рамка за присъединение към западния съюз за сигурност.

Зеленски дойде в Талин през нощта дружно с външния си министър Дмитрий Кулеба.

Естония, един от главните съдружници на Украйна и член на НАТО, прикани за продължаваща поддръжка за Киев, защото някои съдружници се двоумят.

" Демократичните страни направиха доста, с цел да оказват помощ на Украйна, само че ние би трябвало дружно да създадем повече, с цел да подсигуряваме, че Украйна ще победи и агресорът ще бъде надвит ", съобщи естонският водач Карис.

Той добави, че " има вяра, че това ще бъде последната военна експанзия в Европа ".

Външният министър на Естония Маргус Цахкна съобщи в обществените мрежи, че страната ще " даде мощно обръщение и удостоверение на Украйна, че Естония стои твърдо на тяхна страна и дружно ще спечелим тази война ".

Зеленски моли за извънредно нужни системи за противовъздушна защита, когато стартира обиколката си в сряда в Литва, като предизвести, че съмнението на Запада по отношение на помощта за Украйна окуражава Русия.

Зеленски ще приключи обиколката си на трите балтийски страни, всички някогашни руски републики и негови правилни съдружници, в Латвия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР