Украинският президент Володимир Зеленски обяви затишие пред буря Той е

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви затишие пред буря Той е
Коментари Харесай

Зеленски обяви: Затишие пред буря

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи " мъртвило пред стихия " Той е безапелационен, че борбата за връщане на украински територии не е прекъснала. А американският президент Джо Байдън даде обещание помощ за Украйна толкоз дълго, " колкото е нужно ", оповестява БНР.

Украйна упрекна съветската войска в обстрел на Южноукраинската АЕЦ в Николаевска област, само че нейните реактори не са развалени и работят обикновено. Украинската държавна нуклеарна компания " Енергоатом " заяви, че при детонация са нанесени вреди върху здания на територията на електроцентралата, както и на близката водноелектрическа централа и на далекопроводи. По-рано президентът Володимир Зеленски предизвести, че чувството за мъртвило в бойните дейности след украинските триумфи сега е лъжливо:

" Възможно е в този момент на някой от вас да се коства, че след редица победи имаме някакво мъртвило, само че това не е по този начин, тъй като Украйна би трябвало да бъде свободна, цялата.  Мариупол, Мелитопол и Херсон ще се чуват по-често и мощно, когато ги освободим ", съобщи Зеленски.

А американският президент Джо Байдън увери Украйна в поддръжката на Вашингтон.

" Цената, която заплащат украинците, е извънредно висока. Ние ще ги поддържаме толкоз дълго, колкото е нужно ".

Победа на Украйна значи цялостното изтласкване на съветските войски от територията ѝ, разясни Байдън в рядко дълго изявление за предаването " 60 минути " на CBS. В него той насочи апел към съветския президент Владмир Путин да не употребява химическо или нуклеарно оръжие в бойните дейности.

И сподели какъв отговор да чака Москва:

" Последователен. Русия ще стане повече парий, в сравнение с в миналото е била. В взаимозависимост от това, което направи, ще определим нашия отговор ".

Байдън насочи обръщение и към най-големия стопански и геополитически противник на Съединените щати - Китай, и сподели, че е предизвестил президента Си Цзинпин да не поддържа военно Русия в нашествието в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР