Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще бъдат освободени от

...
Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще бъдат освободени от
Коментари Харесай

Зеленски обяви, че ще бъдат сменени всички началници на областни военни окръжия

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че ще бъдат освободени от служба началниците на всички регионални военни центрове за набиране на военнослужещи в Украйна заради опасения от корупция, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Зеленски съобщи, че инспекция на украинските военни окръжия е разкрила признаци за злоупотреби със служебно състояние, вариращи от нелегално обогатяване до прекачване зад граница на мъже, подлежащи на готовност, макар военновременната възбрана.

" Тази система би трябвало да се ръководи от хора, които знаят тъкмо какво е война и за какво цинизмът и подкупничеството по време на война са държавна измяна ", сподели той.

Киев трансформира битката с корупцията в собствен основен приоритет във войната с Русия и процеса на присъединение към Европейски Съюз.

Зеленски разгласи, че главнокомандващият на украинските сили, ген. Валерий Залужни, ще бъде претрупан с осъществяването на решението, и че новите претенденти за освободените длъжности първо ще бъдат проверявани от службата за контраразузнаване на СБУ.

Осемнадесет месеца след началото на войната с Русия, Украйна се сблъсква с провокации при попълването на персоналния състав на армията, която от време на време е разтърсвана от кавги, разкриващи корупция и неприятни практики при набирането на военнослужещи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР