Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че води енергийна война

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че води енергийна война
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Русия подготвя решителен удар в енергийната война срещу Европа

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че води енергийна война и прикани за по-голямо единение в Европа, съобщи ДПА, представена от.

" Тези дни Русия се пробва да ускори енергийния напън върху Европа още повече. Подаването на газ през " Северен поток-1 " е изцяло прекратено ", сподели той по време на постоянното си вечерно видео послание. " Русия се пробва да унищожи естествения живот на всеки един европеец във всички страни на континента ", добави Зеленски.

Според него задачата е европейските страни да бъдат отслабени и сплашени. Освен танкове и ракети, Москва употребява и газа като оръжие. Тази зима Русия приготвя " съдбоносен удар " в енергийния бранш, предизвести украинският президент и уточни, че единствено по-силното единение може да помогне в борбата против това. 

Той добави, че европейците би трябвало да реализират по-добра съгласуваност на контрамерките си и да си оказват повече помощ. Освен това съгласно украинския държавен глава би трябвало да се ускори и натискът против Русия, с цел да се лимитират облагите ѝ от продажби на нефт и газ. 

Зеленски разяснява и вчерашен случай в украинския град Чернигов, при който четири деца и един възрастен бяха ранени при изстрел с гранатомет, създаден от 10-годишно момче по време на ревю на оръжия пред историческия музей в града. 

Според информация, оповестена на уеб страницата на основната прокуратура на Украйна, потърпевшите деца са на възраст сред две и дванадесет години. 

В снощното си изказване Зеленски назова случая " недопустим " и даде обещание, че виновниците ще бъдат осъдени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР