Украинският президент Володимир Зеленски нарече Владимир Путин хищник“ в реч

...
Украинският президент Володимир Зеленски нарече Владимир Путин хищник“ в реч
Коментари Харесай

Зеленски в Давос: Путин е „хищник“, няма да се задоволи със замразен конфликт

Украинският президент Володимир Зеленски назова Владимир Путин „ див звяр “ в тирада по време на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, и съобщи, че помощта за Украйна си коства инвестицията.

„ Моля, укрепете нашата стопанска система и ние ще укрепим вашата сигурност “, сподели украинският президент.

След една заран, прекарана в ухажване на някои от най-големите имена в международните финанси, Зеленски направи главното си показване пред възторжена навалица в швейцарския курортен град. Той предизвести, че всеки замразен спор „ в последна сметка ще се разпали още веднъж “ – и че Путин, фигура, която не може да промени курса си на деяние, „ въплъщава войната “, предава Bloomberg.

Президентът на Украйна се базира на ръководените от Германия старания за прекъсване на спора в региона на Донбас в Украйна, който избухна, откакто Русия анексира Крим и поддържа водените от Кремъл сепаратисти през 2014 година Тази самодейност, съсредоточена към споразуменията от Минск, признати от тогавашния канцлер Ангела Меркел, в последна сметка не съумя, сподели Зеленски.

„ Путин е див звяр, който не се задоволява със „ замразени артикули “, сподели украинският водач.

Зеленски е в Давос като част от опит да завоюва поддръжката на вложителите, с цел да помогне за възобновяване на разрушената стопанска система на Украйна, като над 100 милиарда $ жизненоважна помощ за Киев сега е в застой във Вашингтон и Брюксел.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР