Украинският президент Володимир Зеленски направи поредното си обръщение към украинския

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи поредното си обръщение към украинския
Коментари Харесай

Зеленски: Русия ще се опита да създаде още народни републики на украинска територия

Украинският президент Володимир Зеленски направи следващото си послание към украинския народ. В него той предизвести, че Русия ще се опита да сътвори още " национални републики " на територията на Украйна по модела на Донецк и Луганск. Москва призна автономията на самопровъзгласилите се “народни републики” директно преди да стартира нашествието си в Украйна.

" Окупаторите на териториите ни в региона на Херсон се пробват да повторят тъжния образец на съставяне на псевдорепублики ", сподели Зеленски. “Изнудват локалните управляващи, оказват напън върху тях, търсят си някого да подкупят ", добави още той. Според Зеленски сходни самопровъзласили се републики са застрашени от интернационална изолираност, беднотия и обезлюдяване. Градовете и селата към Херсон са под съветска окупация от първите дни на войната.

" Украйна няма да не помни "

Зеленски се обърна към народа на Украйна с молбата да не стопират битката си и съобщи, че украинците ще вземат назад това, което им принадлежи. " Украйна няма да не помни. Украйна ще откри и преследва виновниците ", съобщи той.Зеленски съобщи още, че уговорените филантропични коридори към този момент работят и през днешния ден в Мариупол ще дойде филантропична помощ.

Междувременно медии оповестяват, че Русия е назначила нов кмет на югоизточния град Меритопол, откакто предходният кмет Иван Федоров е бил похитен. Външното министерство на Украйна разгласи отвличането на Федоров за нарушаване на интернационалното право и " военно закононарушение съгласно Женевските конвенции ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР