Украинският президент Володимир Зеленски каза днес в ежедневното си видеообръщение,

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза днес в ежедневното си видеообръщение,
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Боевете в Соледар продължават, но удържаме фронта

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден в ежедневното си видеообръщение, че не престават боевете в Соледар, дребен град в Източна Украйна, който съветската наемническата формация " Вагнер " твърди, че е превзела, и че украинските сили към момента удържат фронта в региона.
 
" Руската експанзия ще се изчерпи единствено тогава, когато съветските упоритости (...) на фронта, в политиката, в стопанската система, в правната повърхност (...) нямат никаква друга опция, с изключение на загубата ", означи той.
 
" Терористичната страна и нейните пропагандисти се пробват да претендират, че " са постигнали някакви триумфи при Соледар ", сподели още Зеленски.
 
" Но боевете не престават, донецкото направление се държи и ние без спиране, даже за един ден, вършим всичко, с цел да укрепим украинската защита, капацитетът ни пораства. Осигуряването на западни танкове е работа на цялата ни антивоенна коалиция и това е ново равнище на нашия капацитет ", добави той.

В изказване във Facebook генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че съветската войска понася огромни загуби в опит да превземе Соледар и да прекъсне логистичните вериги на украинските войски към стратегическия град Бахмут. 
Последният е основна цел на съветската атака, защото завладяването му ще отвори пътя на Москва за преодоляването на цялата Донецка област.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР