Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че се е срещнал

...
Украинският президент Володимир Зеленски каза днес, че се е срещнал
Коментари Харесай

Зеленски посети фронтовата линия и награди морски пехотинци

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че се е срещнал с морски пехотинци на източната фронтова линия , с цел да им благодари за приноса им в битката против съветската инвазия, съобщи Ройтерс.

Видеозапис, оповестен онлайн, демонстрира по какъв начин Зеленски връчва награди на десетки мъже и дами във военни униформи по случай националния Ден на украинските морски пехотинци.

" Честит ден на морската пехота, на първо място на тези мощни мъже и дами, които са в една от местностите, в които се водят най-тежките боеве, само че която е и една от най-силните - Угледар-Маринка, намираща се в източната Донецка област ", сподели той.
 
visited Ukrainian military today on the - defense line in the Region
— KyivPost (@KyivPost)
Сраженията са яростни в Донецк, една от четирите области, за които Русия разгласи през септември, че са нейна територия, откакто организира " мним " референдум, както го назовават Украйна и нейните съдружници.

Зеленски връчи оценки на командирите на няколко елементи на морската пехота. Той съобщи, че украинското държавно управление ще сътвори профилиран корпус от морски пехотинци и даде обещание да даде нови оръжия и съоръжение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР