Украинският президент Володимир Зеленски изрази сериозно разочарование от отказа на

...
Украинският президент Володимир Зеленски изрази сериозно разочарование от отказа на
Коментари Харесай

Зеленски: Абсурдно е да се поставят нови неясни условия, без дори да имаме срок за покана в НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски изрази съществено отчаяние от отхвърли на НАТО да показа ясни периоди за присъединението на страната към отбранителния съюз.

В обява в Twitter Зеленски удостоверява, че ще взе участие на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, което той разказва като " въпрос на почитание " - само че и упорства, че " Украйна също заслужава почитание ", а вместо това получава сигнали, че страните от алианса разискват бъдещото партньорство с Киев без присъединяване на украински представители.

Още в неделя американският президент Джо Байдън даде да се разбере, че Съединени американски щати. Позицията му се споделя и от Германия.

Лидерите на НАТО възнамеряват да заявяват, че ще насочат покана към страната за участие, " когато съдружниците са съгласни и са спазени избрани условия ". Дотогава Киев ще получи само гаранции за дълготрайна помощ в областта на сигурността.

Срокове в проектодекларацията, която импровизирано беше споделена от Financial Times, не се показват.

" Безпрецедентно и неуместно е, когато не е избран период нито за поканата, нито за участието на Украйна, да се разискват неразбираеми формулировки на „ условия “ даже за поканата на Украйна ", споделя Володимир Зеленски в Twitter.

" Изглежда няма подготвеност както Украйна да бъде поканена в НАТО, по този начин и да бъде направена член на Алианса. Това значи, че се оставя прозорец на опция да се подписа договорка за участието на Украйна в НАТО в договарянията с Русия. За Русия това е мотивация да продължава с терора. Несигурността е уязвимост и ще обсъдя това намерено на срещата на върха ", споделя още той.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР