Украинският президент Володимир Зеленски иска от Германия да подкрепи страната

...
Украинският президент Володимир Зеленски иска от Германия да подкрепи страната
Коментари Харесай

Зеленски работи по създаването на "коалиция за изтребители" и иска Берлин да се присъедини

Украинският президент Володимир Зеленски желае от Германия да поддържа страната му, като се причисли към коалиция за доставка на съвременни изтребители.. Украйна работи по " основаването на коалиция за изтребители ", съобщи през днешния ден Зеленски на среща с канцлера Олаф Шолц в канцлерството в Берлин.
 
" За Украйна е доста значимо да координираме напъните си ", сподели Зеленски. Понастоящем Русия има превес на силите във въздушното пространство на Украйна - обстановка, която би трябвало да се промени, сподели Зеленски.
 
Шолц не се ангажира с съответния въпрос като съобщи, че Германия е доставила на Украйна огромно количество оръжия и ще продължи да го прави. Той съобщи, че Берлин се " концентрира " върху снабдяването на Украйна със системи за противовъздушна защита.
 
 Германска модерна Противовъздушна отбрана зенитна система IRIS-T Германска модерна Противовъздушна отбрана зенитна система IRIS-T Източник: Försvarsmakten
Канцлерът уточни, че Западът ще търси наказване за дейностите на Русия в Украйна Шолц добави на взаимната конференция със Зеленски, че  Германия дружно с сътрудниците си ще се опита да потърси отговорност от съветската страна за дейностите й в Украйна.  " Заедно с нашите сътрудници ние сме за това Русия да бъде подведена под отговорност ", съобщи Шолц.
 
Канцлерът съобщи, че спорът в Украйна " има големи геополитически последствия ". Той напомни, че Германия е приела повече от 1 млн. украински бежанци. Зеленски изрази готовността страната му да разисква идващи извън оферти за мир, с цел да се постави завършек на пълномащабната инвазия на Русия, само че уточни, че  тези оферти би трябвало да се основават на личната позиция на Киев и на кротичък проект.
 
 Eurofighter Typhoon Eurofighter Typhoon Източник: Pinterest
За следващ път украинският президент изрази убеденост в постигането на триумф на толкоз прехвалената контраатака против съветските сили. Той категорично акцентира, че по време на офанзивните си дейности украинските войски няма да нападат съветска територия, а ще освобождават своята.
 
Украйна е подготвена за мир, само че това не може да значи заледяване на спора и приемане на съглашение под диктата на Русия, уточни немският канцлер.
 
" Русия би трябвало да изтегли войските си, нещата няма да се получат по никакъв различен метод ”, акцентира Шолц. Канцлерът също по този начин уточни, че Германия ще продължи да оказва военна и филантропична помощ на Украйна и означи, че от началото на войната Берлин е дал на Киев поддръжка на стойност 17 милиарда евро, съобщи ДПА.
 
Източник: БТА
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР