Украинският президент Володимир Зеленски говори във видеообръщение пред общността на

...
Украинският президент Володимир Зеленски говори във видеообръщение пред общността на
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна разруши мита за изключителната мощ на руската армия

Украинският президент Володимир Зеленски приказва във видеообръщение пред общността на Станфордския университет. Той означи, че доста неща са се трансформирали от септември 2021 година, когато той за пръв път се е обърнал към тази общественост.

" Сега на целия свят е известно, че в Украйна е допустимо дори това, за което доста години другите просто се опасяваха даже да помислят. Украйна е страната, която унищожи мита за изключителната мощност на съветската войска - войска, която сякаш за няколко дни може да завладее всеки, който пожелае ", сподели Зеленски. " Сега Русия се пробва да окупира цялата страна, само че ние се усещаме задоволително мощни, с цел да мислим за бъдещето на Украйна, която ще бъде отворена към света ", уточни той.

" Ние усещаме в себе си задоволително сили, с цел да мислим за бъдещето на Украйна, която е и ще бъде отворена за света. Между септември предходната година и май тази година нашето общество претърпя толкоз, че не бих го поискал на нито един народ. Предстои ни да извървим нов път от май до септември ", добави Зеленски. Той добави, че този път ще бъде доста комплициран и мъчителен.

По-късно, във вечерното си видеообръщение, Зеленски реагира на завладяването от руснаците на източния град Лиман, огромен железопътен възел в Донецка област, ситуиран северно от още два основни града, които към момента са под украински надзор, и на опита им да обкръжат и завладяват град Северодонецк, една от последните области под украински надзор в Луганск.

" Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, те бъркат ", съобщи украинският президент. " Донбас ще бъде украински ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР