Украинският президент Володимир Зеленски е уволнил Григорий Халахан от поста

...
Украинският президент Володимир Зеленски е уволнил Григорий Халахан от поста
Коментари Харесай

Зеленски е уволнил Григорий Халахан от поста командир на Силите за специални операции на Въоръжените сили на Украйна и е назначил Виктор Хоренко

Украинският президент Володимир Зеленски е уволнил Григорий Халахан от поста пълководец на Силите за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна и е назначил Виктор Хоренко. Съответните укази са оповестени на уеб страницата на президента, оповестява " УНИАН ". В указите не се показват аргументите за кадровите промени.

Депутатът Алексей Гончаренко написа в Telegram, че Хоренко е бил предложен за поста от началника на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата Алексей Буданов. Народният представител добавя, че Хоренко преди този момент е бил пълководец на специфичния запас на Държавната работа за сигурност на Украйна.

Украинските въоръжени сили са взели под собствен надзор няколко транспортни артерии в Херсонска област. Това е декларирала Наталия Хуменюк, представител на Оперативното командване " Юг ", оповестява " УНИАН ".

" Сега направляваме тези транспортни направления, които са доста значими за съветската войска. Поради това те не могат да се движат свободно, да маневрират, да основават нови ударни групи ", споделя тя. " Това също по този начин деморализира вътрешно вражеския персонален състав ", декларира още Наталия Хуменюк.

В Украйна към този момент се изпращат високомобилни артилерийски системи, муниции и забележителен брой дронове Phoenix Ghost. Това заяви Министерството на защитата на Съединени американски щати, осведоми украинското издание " Фокус ".

Следващият пакет от военна помощ за Украйна се състои от съоръжение на стойност към 175 милиона $. Съединените щати изпращат цялото съоръжение за Украйна от личните си ресурси.

Известно е, че последният пакет от помощи включва четири спомагателни HIMARS, спомагателни противотанкови оръжия, аварийни елементи и друго съоръжение, както и 36 000 патрона диаметър 105 мм.

Министерството на защитата на Съединени американски щати също по този начин дава обещание да изпрати в Украйна до 580 спомагателни тактически дрона Phoenix Ghost. Безпилотните апарати първо ще бъдат закупени от производителите, а по-късно ще бъдат предадени на украинските военни.
" Украинците употребяват чудесно системата Phoenix Ghost ", декларирал е почитан чиновник на американското министерство на защитата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР