Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял по телефона с българския

...
Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял по телефона с българския
Коментари Харесай

Зеленски говори с Денков за още оръдия, снаряди и ракети

Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял по телефона с българския министър председател Николай Денков от  Запорожие. Това стана ясно от  обява на Зеленски в формалния му профил е Туитър. Двамата са разговаряли за настоящите отбранителни потребности на Украйна, изключително във връзка с укрепването на  военновъздушни сили и артилери. Зеленски благодари на България за поддръжката й към Украйна. Украинският президент е отправил покана към  България да изпрати собствен представител на идващия кръг от договарянията по Формулата на мира.

Докато бях в Запорожие, разговарях с българския министър-председател Николай Денков и му благодарих за мощната му тирада в Европейския парламент, както и за поддръжката на неговото правителство  към Украйна. Помощ за отбрана, написа Зеленски.

„ Информирах министър-председателя за настоящите отбранителни потребности на Украйна, изключително във връзка с укрепването на нашите военновъздушни сили и артилерия. Присъединяването на Украйна към Европейски Съюз. Подчертах значимостта на единството в поддръжка на европейската интеграция на Украйна, както и на 50 милиарда евро многогодишна помощ. Поканих и България да изпрати собствен представител на идващия кръг от договарянията по Формулата на мира, който е плануван за началото на идната година “, приключи украинският президент.

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР