Украинският президент Володимир Зеленски е провел среща с българския премиер

...
Украинският президент Володимир Зеленски е провел среща с българския премиер
Коментари Харесай

Зеленски потвърди пред Денков, че Украйна иска реакторите от АЕЦ „Белене“

Украинският президент Володимир Зеленски е провел среща с българския министър председател Николай Денков. Това излиза наяве от обява на Зеленски в профиламу в Telegram.

От пресслужбата на Министерския съвет стана ясно, че президентът на Украйна е удостоверил желанието на страната да купи реакторите за АЕЦ " Белене ".В момента Министерството на енергетиката прави оценка на активите, изясни министър председателят Денков.

„ Благодаря на България за военната и политическа поддръжка. Имах добър диалог с премиера Николай Денков на Балкано-Украинската среща “, написа украинският президент.Според обявата двамата са говорили за в допълнение съдействие, защитата в Черно море и обезпечаването на различни коридори за доставка на зърно.

Двамата водачи са на среща на Западните Балкани в гръцката столица. По-рано стана ясно, че министър-председателят е провел среща спрезидента на Молдова Мая Санду и с румънския министър председател Йон-Марчел Чолаку. Основна тематика беше приемането в Шенгенското пространство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР