Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че липсата на достъп

...
Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че липсата на достъп
Коментари Харесай

Зеленски: Изкуственият недостиг на оръжие в Украйна помага на Путин

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден съобщи, че неналичието на достъп на страната му до оръжия ускорява позициите на съветския президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

" За страдание, поддържането на Украйна в неестествен недостиг на оръжия, изключително на артилерия и далекобойни оръжия, разрешава на Путин да се приспособява към актуалната активност на войната " , сподели той в речта си на Мюнхенската конференция по сигурността.

Зеленски направи отпратка към разрушения източен град Авдеевка, откъдето украинските войски се изтеглиха, защото Украйна е изправена пред изострен дефицит на муниции, а военната помощ от Съединени американски щати се бави към този момент месеци от Конгреса.

" Не питайте Украйна по кое време ще завърши войната. Попитайте себе си за какво Путин към момента е в положение да я продължи " , сподели Зеленски.

Украинският президент акцентира: " Ако не действаме в този момент, Путин ще успее да трансформира идващите няколко години в злополука " , съобщи ДПА.

Видеото е архивно: " Зеленски във Вашингтон с искане за нова военна помощ "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР