Украинският президент Володимир Зеленски беше награден днес с Орден на

...
Украинският президент Володимир Зеленски беше награден днес с Орден на
Коментари Харесай

Бял орел за Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски беше награден през днешния ден с " Орден на Белия орел ", най-високото държавно отличие на Полша, за своя принос за сигурността, издържливостта и отбраната на човешките права, споделиха от администрацията на полския президент, представена от полската новинарска организация ПАП. 

Зеленски дойде тази заран в Полша дружно със брачната половинка си Олена Зеленска за първото посещаване на украинския президент в страната след началото на съветската инвазия в Украйна през предходната година.

По време на срещата на двете високопоставени двойки, от администрацията на президентството пуснаха известие в " Туитър ", че Зеленски е бил награден с оценката и за приноса му в развиването на полско-украинските връзки. Съобщението е било съпроводено от видео от награждаването на Зеленски.

„ Няма подозрение, че Вие, Володимир Зеленски, сте извънреден “, сподели Дуда по време на церемонията. „ Трудно е да скрия сълзите си виждайки службата Ви към Вашата татковина. Вие не сте изоставил нито Украйна, нито вашите сънародници. Вие сте пример за водач на страната и нацията “, сподели Дуда.

„ Преди година, през февруари 2022 година, след съветската експанзия, тогава никой не знаеше каква ще бъде ориста на Украйна, каква ще бъде Вашата орис “, сподели Дуда на Зеленски.

„ Няма подозрение, че Вашето държание, в комбиниране с героизма на украинските бойци, избави Украйна. Ние не се съмняваме, че Вашето държание значително избавя Европа от това да бъде залята от съветския империализъм “, добави той.

Дуда акцентира, че „ Орденът на Белия орел “ е най-старото и най-ценното отличие на Полша.

„ Той се дава на изключителни хора, които имат изключителни достижения, посредством работа на (Полската, бел. аг.) република и на нейните съседи “, сподели Дуда.

Президентът Зеленски благодари на Полша и на народа ѝ за тяхната поддръжка за страната му. „ Бих желал да благодаря на полския президент, на държавното управление и на всички поляци за пътя, по който вървим дружно. Ние оценяваме високо вашата поддръжка “, сподели той.

Зеленски добави, че приема оценката от името на целия украински народ и на тези, които се борят, с цел да го пазят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР