Украинският президент Владимир Зеленски отмени насрочената за понеделник среща с

...
Украинският президент Владимир Зеленски отмени насрочената за понеделник среща с
Коментари Харесай

Зеленски отмени среща с ръководителката на германската дипломация

Украинският президент Владимир Зеленски анулира плануваната за понеделник среща с немския външен министър Аналена Бербок заради противоречие с позицията на Германия по отношение на глобите против газопровода " Северен поток 2 " и военната помощ за Киев. Това заяви в понеделник водещият на CNN Джейк Тапър, базирайки се на източник от украинското държавно управление.

„ Президентът Зеленски анулира срещата си с немския външен министър Аналена Бърбок, тъй като тя отхвърли да каже, че Германия ще се откаже от газопровода „ Северен поток 2 “, в случай че Русия нахлуе, както и тъй като Германия отхвърли да даде на Киев каквато и да е военна помощ “, туитира той. Тапър сподели, че публично анулацията на срещата се изяснява с промени в графика, само че съгласно източника му „ това е направено (от Зеленски) преднамерено “. „ Германия в Източна Европа и Киев от ден на ден се възприема като съдружник на Русия, а не като западен съдружник “, сподели водещият на CNN, представен от източник.

В понеделник Бeрбок разгласи, че не може да организира среща със Зеленски, защото нейният френски сътрудник Жан-Ив льо Дриан в началото е трябвало да взе участие в нея, само че френската страна промени проектите си.

БГНЕС напомня, че тъкмо в понеделник френският президент Еманюел Макрон организира близо 5-часови договаряния с Владимир Путин в Кремъл, по време на които двамата се договориха за взаимна работа по гаранциите за сигурност, в това число и по обстановката към Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР