Украинският президент осъди страхливото мълчание на руския народ след съботния

...
Украинският президент осъди страхливото мълчание на руския народ след съботния
Коментари Харесай

Един ден същите терористи ще дойдат за вас: Зеленски осъди страхливото мълчание на руския народ след Днипро - Свят

Украинският президент осъди " страхливото безмълвие " на съветския народ след съботния съветски ракетен удар по жилищен блок в украинския град Днипро.

Във вечерното си послание Володимир Зеленски показа, че е получил доста съболезнователни телеграми от целия свят.

Преминавайки на съветски език, той съобщи, че желае да се обърне към тези, " които даже в този момент не могат да произнесат няколко думи на наказание на този гнет ". " Вашето плахо безмълвие, вашият опит да " изчакате " протичащото се, ще приключи единствено с това, че един ден същите тези терористи ще дойдат за вас ", предизвести ги Зеленски.

Той добави, че измежду жертвите на удара е 15-годишно момиче и че две деца са останали сираци.

Опустошителният удар порази входа на девететажна постройка и трансформира няколко етажа в тлеещи парчета. Може и да няма оживели, предизвести кметът Борис Филатов, представен от Би Би Си. Има " най-малък " късмет да бъдат открити живи хора, сподели той и добави, че към 70 души се нуждаят от здравна помощ, а 10 от тях са в тежко положение.

До момента е известно, че убитите са 30 души. 44-има остават в неопределеност, по данни от градската администрация на Днипро - регионалният център на Днепропетровска област, ситуиран е на двата бряга на река Днепър.

На фона на удара по жилищен блок с десетки цивилни жертви съветският президент разгласи, че всичко върви по проект.  " Всичко се развива в границите на проекта на Министерството на защитата и Генералния щаб ", съобщи Владимир Путин пред държавната телевизия в Москва. Той твърди, че ударите по Киев, Харков и Одеса - също осъществени в събота - са целели военна и енергийна инфраструктура на Украйна.

Публично и извънредно остро на осъщественото от съветската войска реагира полският министър-председател Матеуш Моравецки назова ракетните удари " безчовечен " и добави, че " Русия съзнателно продължава да прави военни закононарушения против цивилни жители ".

Изминаха две седмици от последната вълна от съветски офанзиви против електропреносната мрежа на Украйна. В събота Зеленски съобщи, че енергийната инфраструктура в Харковска и Киевска област е била съществено наранена. Вследствие на офанзивите украинската държавна енергийна компания " Укренерго " краткотрайно наложи денонощни ограничавания на потреблението във всички райони. Украинският министър на енергетиката Герман Галушченко съобщи, че идващите няколко дни ще бъдат " сложни ".

След съботния удар реагира и НАТО. Ръководителят на организацията Йенс Столтенберг съобщи в неделя, че Украйна може да чака още доставки на тежки оръжия от западните страни. " Неотдавнашните обещания за тежко военно съоръжение са значими - и чакам още в близко бъдеще ", съобщи Столтенберг пред немски медии.

Ракетният обстрел на Русия пристигна в същия ден, в който министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак съобщи, че държавното управление му ще даде танкове Challenger 2 на въоръжените сили на Киев в опит да помогне за " изтласкването на съветските войски обратно ". В отговор Москва съобщи, че даването на повече оръжия на Украйна ще докара до усилване на съветските интервенции и повече цивилни жертви.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР