Украинският премиер Виктор Орбан в акция. Три дни след безапелационната

...
Украинският премиер Виктор Орбан в акция. Три дни след безапелационната
Коментари Харесай

Орбан размаха пръст на Путин. Оферта на масата

Украинският министър председател Виктор Орбан в акция. Три дни след безапелационната си победа на парламентарните избори унгарският водач се намеси във военния спор.

Орбан прикани Владимир Путин за неотложно преустановяване на огъня в Украйна и предложения водачите на Франция, Германия и Украйна да се срещнат с съветския водач в Будапеща.

" Предложих на президента Путин да разгласи неотложно преустановяване на огъня ", съобщи Орбан на конференция, като посочи, че съветският президент е инициирал този диалог.

" Неговият отговор беше позитивен, само че с условия ", сподели Орбан, без да прецизира.

Унгарският водач добави, че е поканил Путин в Будапеща дружно с френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и украинския президент Володимир Зеленски на диалози.

Орбан поддържаше най-близки връзки с Путин от всички водачи на Европейски Съюз, а през днешния ден още веднъж изрази несъгласието си Унгария да изпраща оръжия в Украйна и Европейски Съюз да наложи ембарго върху вноса на съветска сила, от която Унгария е мощно подвластна.

Запитан за цивилните жители, открити мъртви в град Буча край украинската столица Киев след изтеглянето на съветските войски, Орбан отговори: " Всички жестокости би трябвало да бъдат проучени, защото живеем в ера на всеобща операция, в която не можем да бъдем сигурни дали можем да се доверим на личните си очи ".

Той прикани цивилното население да бъде предпазено " непременно ", като добави: " Искаме без значение и заслужено следствие ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР