Украинският премиер Олексий Хончарук опроверга днес информациите, че е подал

...
Украинският премиер Олексий Хончарук опроверга днес информациите, че е подал
Коментари Харесай

Премиерът на Украйна: Не подавам оставка, ще има промени в правителството

Украинският министър председател Олексий Хончарук опроверга през днешния ден информациите, че е подал оставка и сподели, че скоро ще направи промени в държавното управление, с цел да го укрепи, съобщи Франс прес.

Премиерът съобщи пред публицисти, че никой не му е желал оставката, само че призна, че тази седмица е чувал клюки за уволнението си. " Ще проведем открити съвещания по този въпрос с президента и Народното събрание ", добави той, без да дава детайлности.

Хончарук, който заема премиерския пост от края на август предходната година, удостовери, че е допустимо скоро да бъдат заменени няколко министри. " Обмисляме доста подсилване на държавното управление " уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.

Източници от украинското президентство и държавно управление показаха пред Агенция Франс Прес предходната седмица, че президентът Володимир Зеленски, който не е удовлетворен от слабите стопански резултати на държавното управление, има намерение да смени 35-годишния министър председател - най-младия, заемал този пост в историята на Украйна.

Някои медии оповестиха, че Хончарук, засегнат от слуховете за вероятното си уволняване, е връчил оставката си на президента. Премиерът към този момент връчи оставката си през януари поради скандал към обидни негови забележки за президента, само че Зеленски отхвърли да я одобри, напомня Агенция Франс Прес. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР