Украинският посланик в Берлин Андрий Мелник ще бъде отзован, за

...
Украинският посланик в Берлин Андрий Мелник ще бъде отзован, за
Коментари Харесай

Отзовават украинския посланик в Берлин?

Украинският дипломат в Берлин Андрий Мелник ще бъде отзован, с цел да заеме пост в министерството на външните работи на страната си, съобщи ДПА, базирайки се на два огромни немски вестника.

46-годишният Мелник закупи популярност в Германия поради острите си рецензии против държавната политика към Украйна и в частност във връзка с темповете на доставки на оръжия. През последната седмица той е подложен на напън, защото той отбрани убития през 1959 година украински националистически водач Степан Бандера.

През Втората международна война партизани от Западна Украйна, командвани от хора на Бандера, правят етническо пречистване и избиват десетки хиляди поляци. Бандера също по този начин е упрекван, че е сътрудничил на нацистка Германия, отбелязва ДПА.

Изявленията на Мелник бяха подложени на остри рецензии от Полша и израелското посолство в Берлин, както и от други институции. Украинското министерство на външните работи съобщи, че посланикът в Берлин е изразил персоналната си позиция, а не тази на министерството.

В. " Билд ", цитирайки няколко източника в Киев, написа, че Мелник може да бъде изместен в украинската столица още тази есен, като се обмисля назначението му за заместник-външен министър. Друг авторитетен немски ежедневник - " Зюддойче цайтунг ", се базира на източници, близки до канцеларията на украинския президент, че посланикът в Берлин ще напусне поста и ще се върне в Киев.

Засега нито украинското държавно управление, нито самият Мелник са дали отговор на запитванията на ДПА за коментар.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР