Украинският пехотинец с позивна Лъч“ каза, че бързо е сложил

...
Украинският пехотинец с позивна Лъч“ каза, че бързо е сложил
Коментари Харесай

Украйна твърди, че Русия все по-често използва незаконно сълзотворен газ в битка

Украинският пехотинец с позивна „ Лъч “ сподели, че бързо е поставил противогаза си, откакто съветски дрон летял над неговия ров на източната начело пусна граната със сълзотворен газ.

" Това е като пикантен спрей, кара очите ви да се сълзят. Не е смъртоносно, само че ви безпокои и нокаутира. Прави доста мъчно да изпълнявайте отговорностите си, откакто сте го вдишали “, сподели той пред Ройтерс за нападението, което сподели, че е претърпял през януари.

Украинската войска споделя, че Русия е засилила противозаконното си потребление на сътрудници за битка с безредиците на фронта да се опита да разчисти окопите, до момента в който стартира да прави по-голям прогрес на изток повече от две години от пълномащабното си навлизане.

Веществата за битка с вълнения като сълзотворен газ са неразрешени на бойното поле от Международната спогодба за химическите оръжия, която Русия и Украйна са подписали.

Докато цивилните нормално могат да избягат от сълзотворен газ, употребен за разпространяване на протести или митинги в градовете, бойците, заседнали в окопите без противогази, би трябвало или бягайте под противников обстрел, или рискувайте да се задушите от газа.

Полковник Сергий Пахомов, изпълняващ длъжността шеф на силите за атомна, биологична и химическа отбрана на военните, сподели, че Киев е записал към 900 използва на сътрудници за битка с безредиците от Русия през през последните шест месеца от над 1400 от нашествието през февруари 2022 година

Украински военнослужещ от Националната армия взе участие в учения за радиационна, химическа и биологична заплаха, на фона на офанзивата на Русия против Украйна, покрай Харков, Украйна на 29 февруари 2024 година (Ройтерс/Вячеслав Мадиевски/Файлова снимка)

Русия употребява главно ръчни гранати K-51, VOH и RH-VO, заредени с CS, CN и други газове, сподели той пред Ройтерс в изявление. Украинската войска по-рано твърдеше, че съветските сили също са употребявали хлорпикрин, който е бил употребен като токсичен газ през Първата международна война.

Руското посолство в Холандия, където е основана Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), сподели на X през януари, че изказванията за потреблението от Русия на гранати с CN газ употребяват непотвърдени данни. Руското министерство на защитата не отговори на искане за коментар за тази публикация.

Москва по-рано упрекна украинските сили в потребление на химически оръжия, нещо, което Киев отхвърля. Ройтерс не съумя да ревизира без значение потреблението на неразрешени химически субстанции от която и да е от страните.

УКРАИНА ПРОВЕЖДА УЧЕНИЯ С ПРОТИВОГАЗИ

Петстотин украински бойци се нуждаеха от здравна помощ след излагане на токсични субстанции на бойното поле и минимум един боец почина след задушаване със сълзотворен газ, сподели Пахомов.

„ Освен деморализацията, индивидът губи физически благоприятни условия – не вижда, не може да диша, всичко е нервиран ", сподели той. „ Да, краткотрайно е, само че това е моментът, който врагът може да употребява, с цел да превземе тази или друга позиция. “

Украинската войска раздава противогази и организира учения, с цел да приготви бойците да защитят позицията си по време на такива офанзиви. При едно обучение покрай Харков инструкторите споделиха на Ройтерс, че противогазите оказват помощ за отбрана на войските от съвсем всички бойни токсини, само че продължителността на излагане може да повлияе на тяхната успеваемост.

Руските сили, които са окупирали 18% от украинската територия, напредват постепенно, само че устойчиво на изток, след месеци на смъртоносни боеве.

Володимир, 37, доктор в медицински стабилизиращ пункт в региона на Донецк, сподели, че случаите на газови офанзиви са се нараснали в последно време, до момента в който той преглежда приблизително двама бойци седмично.

Те се оплакват от газови офанзиви с разнообразни характерности - безцветни, сини или зелени - и със мощна химическа миризма.

" Симптомите наподобяват като раздразнение... наподобява на сълзотворен газ или нещо сходно ", сподели той, некадърен да разпознава точното вещество.

Наталия Хованец, 53 година, основна здравна сестра в здравно звено на украинската войска в гориста част от най-окупирания район на Луганск, споделиха на Ройтерс, че са лекували бойци, които са били ударени с гранати със сълзотворен газ, пуснати от съветски дрон.

„ (Симптомите, които видяхме, бяха) мъка в устата на пациентите, световъртеж... това са леки признаци. Това означаваше, че можем да се оправим с лекуването им сами. "

Служител на OPCW, който проверява хипотетичната приложимост на химикали като оръжие, сподели на Ройтерс, че не е получил искане за следствие или техническа помощ, обвързвана с хипотетична приложимост на неразрешени химикали във войната.

„ Въпреки това потреблението на сътрудници за надзор на вълнения като оръжия от съветските войски беше необятно обсъждано “, на последните срещи на организацията, формалният сподели, говорейки при изискване за анонимност заради чувствителността на въпроса.

Задачата за документиране на всеки случай на хипотетична приложимост на токсични химикали се пада на специфични групи в границите на украинската войска, които събират доказателства и проби от нечиста земя за терен лаборатории, преди да ги съобщи на службите за сигурност на Украйна.

Пахомов сподели, че 1400 регистрирани случая евентуално са доста подценени, защото тежкият артилерийски огън и боевете постоянно пречат на групите да посещават окопи, което прави документирането и отчетността по-трудни за реализиране.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР