Украинският национален селекционер Андрей Шевченко повика бразилеца Марлос от Шахтьор

...
Украинският национален селекционер Андрей Шевченко повика бразилеца Марлос от Шахтьор
Коментари Харесай

Шева извика чисто нов украинец в националния

Украинският народен селекционер Андрей Шевченко повика бразилеца Марлос от Шахтьор (Донецк) за последните две международни квалификации единствено няколко дни, откакто играчът получи паспорт от Украйна. 29-годишният полузащитник ще се причисли на следващия ден към лагера на Украйна дружно с още 25 футболисти.

" Това е доста прочувствен миг за мен. Изключително съм благополучен, че към този момент съм украински жител и мога да играя за националния тим на страната. Говоря малко украински, само че ми би трябвало още време, с цел да го модернизирам ", съобщи дясното крило на Шахтьор (Донецк), който идва в тази страна през 2012-а година като състезател на Металист (Харков).

От 2014-а година пък носи фланелката на Шахтьор, където е записал 127 мача и 25 гола. Веднъж е бил първенец на Украйна и два пъти е печелил купата.

Украинската федерация по футбол сподели особено писмо от бразилските си сътрудници, в което се споделя, че Марлос в никакъв случай не е бил викан в Селесао и няма проблеми да играе за новата си татковина. Украинците сега са на 4-о място в своята група I c 14 точки, на две от водача Хърватия.

Идния петък те гостуват на Косово, след което посрещат точно Хърватия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР