Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви днес, че

...
Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви днес, че
Коментари Харесай

Украинският външен министър няма информация кой е извършил атаката в Белгород

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба съобщи през днешния ден, че не може нито да удостовери, нито да отхвърли хипотетичното присъединяване на Украйна в офанзивата против склад за гориво в съветския град Белгород, защото не му е известна цялата военна информация, съобщи Ройтерс.

" Не мога нито да потвърдя, нито да отхвърля изказванието, че Украйна е взела участие в това просто тъй като не разполагам с цялата военна информация ", сподели Кулеба на конференция в Полша. Той добави, че Украйна изчаква формалния отговор на Русия на предложенията на Киев от мирните договаряния в Турция и че задграничните сили не оказват напън върху Украйна да направи компромис в договарянията.

Губернаторът на региона Вячеслав Гладков заяви, че през днешния ден сутринта два украински военни хеликоптера са поразили петролен контейнер в нефтобаза в съветския град Белгород. Това е първото обвиняване към Украйна, че е направила удар на съветска територия от началото на нашествието в края на февруари. Свидетел е съобщил за Ройтерс, че в Белгород е била чута нова детонация към 13:00 часа локално време.

Половината от запалените резервоари с гориво в нефтобазата са били изгасени, не е било регистрирано превишаване на допустимите правила на централизация на нездравословните частици във въздуха в региона на пожара и няма жертви и потърпевши, съобщи ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР