Украинският министър на отбраната Олексий Резников, чието политическо бъдеще беше

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников, чието политическо бъдеще беше
Коментари Харесай

Олексий Резников: Оставам министър на отбраната, така поиска моят президент

Украинският министър на защитата Олексий Резников, чието политическо бъдеще беше предмет на голям брой спекулации, съобщи през днешния ден, че президентът Володимир Зеленски го е помолил да остане на поста си, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Запитан в изявление на Ройтерс дали чака да продължи да е министър на защитата в околните месеци, той отговори: " Да, такова е решението на моя президент ".

Бъдещето на Резников беше сложено под подозрение през последните седмици, откакто върховен парламентарист от партията на Зеленски сподели, че министърът ще бъде заменен. Резников обаче остана на поста.

Адвокат, назначен за министър броени месеци преди Русия да стартира нашествието си, той беше подложен на напън във връзка със скандал за корупция, засегнал ведомството му.

Резников сподели, че Зеленски го е помолил да остане на министерския пост, само че е била обсъждана и бъдеща негова роля като водеща фигура в правна борба за изправяне на Русия пред правораздаването за военни закононарушения.

Резников изрази вяра да бъде претрупан с тази задача след края на войната.

 

Ukrainian Defense Minister Oleksii Reznikov will remain in his post despite the fact that he was predicted to resign. According to the minister, he was asked to stay by President Zelenskyy.
— NEXTA (@nexta_tv)
Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР