Украинският генерален щаб реши да преразгледа военната стратегия и засега

...
Украинският генерален щаб реши да преразгледа военната стратегия и засега
Коментари Харесай

Украинският генерален щаб отложи контранастъпление

Украинският общоприет щаб реши да преразгледа военната тактика и към този момент да отсрочи опитите за завземане на нови територии от съветската войска, оповестява немският вестник Bild, базирайки се на свои източници.
Според нейната информация, новата съществена цел на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е да нанесе допустимо най-вече вреди на персоналния състав на съперника. Според Bild най-високият приоритет за украинските въоръжени сили „ даже не е защитата на сегашната фронтова линия, а премахването на допустимо най-вече съветски бойци с минимални загуби за личните ни сили “. „ Нашата цел е да реализираме най-положителното съответствие на загуби “, сподели един от украинските офицери пред изданието. „ Ако съотношението е 10 към 1 в наша изгода, ще продължим да се пазиме, в случай че съотношението е едно към едно, ще отстъпим “, добави той. Друг източник на вестника в украинските въоръжени сили удостовери, че „ в този момент няма повече напън или потребност да се форсират нещата, задачата е просто да се нанесат оптимални загуби на съперника. Заемането на позиции няма значение, значимото е повече украинци да останат живи “, сподели източникът. „ Това, което виждаме, е следено оттегляне с боеве “, цитира Bild някогашен боен консултант на една от западните страни, съветвал украинските въоръжени сили. Според него украинците основават минни полета при оттегляне. Зад сходна тактика се крие „ вярата, че кулминационната точка ще бъде достигната, когато съветската атака изчезне “. След това украинските въоръжени сили може да се опитат още веднъж да завземат самодейността, като получат от Запада оръжия, които радикално ще трансформират обстановката на бойното поле, да вземем за пример крилати ракети ATACMS или Taurus, самолети F-16 или JAS 39.
Както написа Bild, измежду бойците от украинските въоръжени сили смяната в тактиката на Генералния щаб сякаш към този момент е провокирала облекчение.
От началото на юни украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване. Според ръководителя на съветското министерство на защитата Сергей Шойгу за 6 месеца Киев е изгубил повече от 125 000 души и над 16 000 оръжия. Руската страна неведнъж е подчертавала, че офанзивата не е донесла обилни резултати за Украйна. През последните седмици на Запад и в самия Киев неведнъж се заявяваха, че контранастъплението не е било задоволително сполучливо и че обстановката на фронта е задънена за украинската страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР