Украинският депутат от български произход Антон Киссе придружи днес външния

...
Украинският депутат от български произход Антон Киссе придружи днес външния
Коментари Харесай

Кулеба към Радев: Лидер сте, но и военен, знаете какво е пълномащабна война

Украинският народен представител от български генезис Антон Киссе придружи през днешния ден външния министър на Киев Дмитро Кулеба на срещата му с президента Румен Радев и персонално го помоли страната ни да окаже всякаква допустима помощ на нападнатата вероломно от Русия негова татковина.

" 133 националности има в Украйна, всички те пазят своята страна. Повече от 10 българи починаха на фронта. Преди няколко дни безусловно бях на заравяне и не мога да предам тъгата на хората. Цяло село на колене изпраща своя воин.

Искам България да помогне с всичко допустимо на нашата татковина Украйна, тъй като ние се отнасяме с огромна обич към нашата прародина България ", обърна се Киссе към Радев.

Не се чу дали има реакция от президента, тъй като медиите бяха помолени да изоставен срещата.

По самодейност на Румен Радев държавното управление отпусна 2000 каски и 2000 бронежилетки с изискването да бъдат предоставени на цивилни жители за отбрана. България и Унгария са единствените европейски страни, които не дават военна помощ на Украйна.

В началото на срещата президентът съобщи, че Украйна е обвързвана с нашата страна с вековни духовни и човешки връзки.

" Още в първите часове на войната България осъди на най-високо равнище експанзията на Русия. Включихме се във всички санкционни режими, макар високата обществена цена. Българите отвориха домовете и сърцата си за украинците. Над 91 хиляди украинци са у нас. Много украински деца посещават нашите учебни заведения и детски градини. Готови сме да възстановим програмата за лекуване на украински военни ", сподели Радев.

Той добави, че с паника следи бойните дейности и упорства за бързо интернационално следствие и наказване на отговорните за зверствата.

Кулеба стартира с комплимент за Радев:

" Вие, господин Радев, сте освен водач, само че и боен, по тази причина разбирате доста добре какво се случва в Украйна. Това е пълномащабна война. Искам да ви благодаря за кардиналната позиция. Много се надявам украинските бежанци да се върнат. "

Оценяваме позицията на България и че това вреди на някои ваши ползи, сподели той във връзка неохотата, с която публична София подхожда към украинското искане за военна помощ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР