Украинският боксьор Александър Усик заяви, че има интерес единствено към

...
Украинският боксьор Александър Усик заяви, че има интерес единствено към
Коментари Харесай

Усик има интерес единствено към двубой с Фюри

Украинският боксьор Александър Усик съобщи, че има интерес само към мач с британеца Тайсън Фюри, който да излъчи абсолютния международен първенец в тежка категория.

35-годишният Усик резервира четири от петте шампионски пояса - на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO) след победа по точки над британеца Антъни Джошуа през август. Така той мечтае да вземе и пояса на Световния боксов съвет (WBC), който е владеене на Фюри.

34-годишният Фюри обаче се готви за борба с Дерек Чисора на 3 декември. Циганския крал към този момент два пъти е побеждавал Чисора - през 2011 и 2014 година.

Усик обаче разкри, че се водят договаряния с Фюри по отношение на мач през 2023 година.

" В момента моят води договаряния с Тайсън Фюри. Той е непредвидима персона, тъй че не мога да подсигурявам нищо. Нямам предпочитание да се удрям с различен, до момента в който не се срещна с него ", разяснява пред отчети Усик.

Той сподели още, че е предложил мачът с английския боксьор да се организира на Олимпийския стадион в Киев.

" Не съм аз индивидът, който избира мястото на срещата, тъй че допускам, че ще бъде в Саудитска Арабия ", добави международният първенец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР