Украинските защитници активизираха контранастъпателните си действия по една от линиите

...
Украинските защитници активизираха контранастъпателните си действия по една от линиите
Коментари Харесай

ISW: Украинските сили в Бахмут предприеха контраатака

Украинските бранители активизираха контранастъпателните си дейности по една от линиите на защитата на град Бахмут, който е съществена цел на съветската войска в източната част на Украйна, съобщи Униан. Там Кремъл " погреба " към този момент над 30 хиляди съветски бойци.

Карта, оповестена от американския Институт за проучване на войната ISW, ВСУ водят боеве западно от Бахмут, а руснаците евентуално са завладяли източната част на града – на изток от река Бахмутка, след следено евакуиране на украинските бойци от този сектор на защитата.

Отбелязва се, че при вчерашните боеве за Бахмут съветската войска е траяла да подхваща наземни офанзиви в града и покрайнините му. Според геолокационни фрагменти, през интервала 6-7 март съветските позиции край река Бахмутка са се придвижили с 200 метра по-близо до източната част на града.

Кодрите демонстрират придвижване на руснаците в югозападната част на Бахмут.

Същевременно  ВСУ са отбили съветски офанзиви, ориентирани директно против Бахмут, както и съветски настъпателни дейности североизточно и северозападно от града. От Генералния щаб на ВСУ оповестяват също, че са отблъснати съветски офанзиви западно и югозападно от Бахмут.

Според ISW, съветските военни може да реализират лимитирани тактически триумфи, само че нямат задоволително механизирани сили за тактическо завладяване на Бахмут.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР