Украинските войски съобщиха за прекъсване на техните комуникационни устройства Starlink

...
Украинските войски съобщиха за прекъсване на техните комуникационни устройства Starlink
Коментари Харесай

Сателитите на Мъск над Украйна мистериозно гаснат

Украинските войски оповестиха за спиране на техните информационни устройства Starlink на фронтовата линия, което попречва напъните за освобождение на територия от съветските сили, съгласно украински публични чиновници и бойци, оповестява " Файненшъл таймс ".
Хиляди терминали Starlink, създадени от SpaceX, благосъстоятелност на Илон Мъск, бяха закупени от държавното управление на Съединени американски щати и групово финансирани от донори, с цел да оказват помощ на украинските войски да ръководят дронове, да получават жизненоважни разследващи актуализации и да споделят между тях в региони, където няма други сигурни мрежи. Системите, които свързват дребна антена към терминал с височина 35 сантиметра, също по този начин обезпечават интернет за украинските цивилни.

Някои от спиранията доведоха до " пагубна " загуба на връзка през последните седмици, сподели почитан украински държавен чиновник, който е директно осведомен с казуса. За доста от тези спирания на телекомуникацията се оповестява, когато украинските войски започнаха да нарушават фронтовата линия в следена от Русия територия, а някои - по време на яростни борби, сподели украински формален представител, говорейки пред " Файненшъл таймс " при изискване за анонимност.
Проблемите с Starlink бяха изключително остри на юг към областите Херсон и Запорожие, само че също по този начин се случиха и по фронтовата линия в източен Харков, Донецк и Луганск, сподели още той. И четирите района са в центъра на интензивна украинска контраатака и бяха декларирани предишния месец от президента Владимир Путин като част от Русия след така наречен " референдуми ", проведени от проксита на Кремъл. 
Друг формален представител на Киев сподели, че спиранията на връзките са били необятно публикувани и са довели до под паника позвънявания от бойци до линиите за помощ. И двамата украински чиновници споделиха, че проблемите са зародили, когато бойците са освободили територия, завзета от Русия, и са минали в нахлуване през фронтовата линия.

Прекъсванията акцентират голямата роля на информационните системи на Мъск на бойното поле, до момента в който контраофанзивите на Украйна в източната и южната част на страната тласкат руснаците към оттегляне.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР