Украинските войници ще получават допълнителни 100 000 гривни (2710 долара)

...
Украинските войници ще получават допълнителни 100 000 гривни (2710 долара)
Коментари Харесай

Украинските войници на фронта ще получават допълнително по 2700 долара на месец

Украинските бойци ще получават спомагателни 100 000 гривни (2710 долара) на месец за службата си на фронтовата линия в борбата против съветските войски, обявиха през вчерашния ден от украинската войска, съобщи ДПА. С това известие се поставя завършек на спекулациите за заплащания и надбавки, отбелязва организацията.

" Войник, който служи на страната си и я пази от агресора, излага на риск личния си живот и здравето си, и работи при извънредно тежки условия, би трябвало да бъде високо стимулиран ", се споделя в изказване на генералния щаб.

Бонусът от 100 000 гривни е предопределен само за " бранителите, сражаващи се на първа линия ", се прецизира в изказването. Войниците, които са ситуирани в зоната на боевете, само че не вземат участие непосредствено в сраженията, както и бойците от противовъздушната защита, ще получат 30 000 гривни. Колкото до бойците, ситуирани в тила, те няма да получават надбавки за фронтоваци, показва ДПА.

Основната заплата на всички бойци беше увеличена до близо 20 000 гривни от началото на февруари, напомня организацията.

Генералният щаб счита, че заплатите в армията са обективни, с което " не се основават предпоставки за обществено неодобрение, като в това време се демонстрира почитание към бойците, които рискуват живота и здравето си ".

Освен това щабът приканва украинците да спрат с популизма по този въпрос и вместо това да се концентрират върху защитата на страната, се споделя още в изказването.

Руските бойци на фронтовата линия получават надбавки в размер на 158 000 рубли (1934 долара), а главната им заплата е 37 000 рубли, сочат публични данни. Много бойци обаче се оплакват в обществените мрежи, че в никакъв случай не са получавали тези пари, добавя ДПА.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР