Украинските военни свалиха модернизиран дрон Мугин-5, произведен в Китай, в

...
Украинските военни свалиха модернизиран дрон Мугин-5, произведен в Китай, в
Коментари Харесай

Войната днес: Украйна свали китайски дрон над Донбас. С калашник

Украинските военни смъкнаха осъвременен дрон Мугин-5, създаден в Китай, в региона на Донецк през нощта на 11 март, заяви Си Ен Ен. 

Според телевизионния канал в нощта на петък, 10 март, против събота украинската работа за сигурност е заявила пред Си Ен Ен, че нейни агенти, намиращи се в окупираната от Русия територия, са предизвестили, че Русия ще изстреля дрон против позициите на украинската войска. След това Службата е предизвестила за същото и украинските военни части, разположени край Славянск в Донецка област.

Около 2 часа през нощта военнослужещи от 111-а бригада на териториалната защита на Украйна са чули тон от безпилотен летателен уред и са видели светлинен проблясък в небето. Те са разкрили огън по него с автомати " Калашников ", съобщи Си Ен Ен.

" Мугин лимитед " (Mugin Limited), основана в китайския град Сямън, е удостоверила пред Си Ен Ен, че дронът е нейно производство и е изразила " надълбоко страдание " за инцидента. Компанията е осъдила използването на нейни изделия във войната. Някои софтуерни блогъри назовават " Мугин-5 "  (​​Mugin-5) „ дроновете на Алибаба (Alibaba) “ по името на китайския бизнес конгломерат. Те могат да бъдат купени за до 15 000 $ от китайски интернет уеб сайтове, в това число " Алибаба " и " Таобао " (Alibaba и Taobao).

Пенсионираният офицер от английската войска и експерт по безпилотни летателни апарати Крис Линкълн-Джоунс сподели пред Си Ен Ен, че въоръженият в тази ситуация търговски дрон не е бил оборудван с камера, което значи, че не би могъл да се употребява за наблюдаване. Всъщност това е като " тиха бомба ", сподели британецът. Според него от военна позиция безпилотникът е на ниска цена, а потреблението му от Русия за следващ път потвърждава: „ Руската федерация не е суперсила, както смяташе светът “.

Експертите също считат, че дронът е осъвременен - това се потвърждава от спусъка на бомбата, изработен от 3D принтирани съставни елементи.

Съединените щати и техните съдружници неведнъж заявяваха през последните седмици, че Китай обмисля доставка на оръжие на Русия. Според американските медии може да се приказва за дронове и даже за муниции и артилерия. Пекин отхвърля.
Руско оживление в Черно море
Украински военни записват нетипична интензивност на съветския боен флот в Черно море. Това сподели на 16 март в ефира на националния телемаратон, излъчен от канал " Рада ", ръководителката на Обединения пресцентър на силите за защита " Юг " Наталия Гуменюк, представена от уеб страницата " Гордон ".

" Внимателно следим корабната формация в Черно море и дейностите на съперника. Регистрирани са нетипична интензивност и брой на корабните групи. Сега в Черно море има 20 единици, в това число четири ракетоносеца, единият от които е подводен; максимум 28 ракети могат да бъдат подготвени за изстрелване “, сподели Гуменюк.

Според нея са забелязани и доста единици от спомагателния флот на съперника.

" Те се пробват да показват наличието си в Черно море колкото е допустимо повече, където могат да си го разрешат и доколкото международната общност може да им го позволи. Опитват се да се разпилян, като покрият оптимално театъра на морските интервенции в Черно море и се пробват да скрият дейностите си от нас “, добави Гуменюк.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР