Украинските военни продължават бойните действия на Лиманското направление в Луганска

...
Украинските военни продължават бойните действия на Лиманското направление в Луганска
Коментари Харесай

ВСУ настъпват към Кременная, времето и липсата на ресурс ги спира да атакуват Лиман

Украинските военни не престават бойните дейности на Лиманското направление в Луганска област. Времето и ресурсите обаче към момента не благоприятстват настъплението, оповестява РБК-Украйна, представена от . Изданието се базира се на думите представителя на Група " Изток “ на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) полковник Сергей Череватий в ефира на телемаратона.

" Редица фактори въздействат, първо, ние не сме руснаци. Ние не изоставяме частите си, когато няма запаси, задоволително огнева поддръжка. Затова действаме по този начин, както предписва актуалната военна просвета. Когато имахме тези благоприятни условия, напреднахме - метеорологични условия, запаси “, изясни той.

Череватий означи, че неналичието на прогрес не значи, че боевете са спрели. По думите му,м на Лиманското направление ВСУ не престават да унищожават логистиката и складовете на съперника.

" Бойните задания са разнообразни – това не постоянно са настъпателни дейности. Това е изтощението на съперника, само че има миг, когато можете да преминете към по-решителни дейности и да пробиете защитата на съперника, както беше в региона на Харков “, добави представителят.

Според Череватий настъплението на войските зависи освен от наличните запаси, само че и от метеорологичните условия. Въпреки че представителят не изключи, че би трябвало да се събере " мощен пестник " за контранастъпление, което значи военна помощ от сътрудниците.

Припомняме, съгласно Института за проучване на войната (ISW) украинските военни възобновяват настъпателните интервенции в посока Кременная.

В същото време Генералният щаб на ВСУ отбелязва, че руснаците не престават да щурмуват позициите на въоръжените сили на Украйна на Лиманското направление.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР