Украинските военни атакуваха с дронове руското летище Морозовск в Ростовска

...
Украинските военни атакуваха с дронове руското летище Морозовск в Ростовска
Коментари Харесай

12 руски самолета Су-34 са били унищожени и повредени от украински дронове в Ростовска област

Украинските военни нападнаха с дронове съветското летище Морозовск в Ростовска област в Русия. Унищожени и развалени са 12 самолета Су-34, всеки от които коства $50 млн.
 
На това военно летище е основан 559-и гвардейски гвардейски бомбардировъчен полк (в/п 75392) и са ситуирани фронтови бомбардировачи Су-24, Су-24М, Су-34.
 
Подробности разкри представителят на Украинската доброволческа войска " Юг " Сергей Братчук, представен от Главред. Той сподели, че два съветски изтребителя Су-34 са безусловно унищожени и не могат да бъдат ремонтирани. Повредени са още 10 такива самолета. Отбелязва се, черуското военно летище е ударено от 17 украински дрона.
 
" Ударът е нанесен благодарение на 17 атакуващи безпилотни летателни апарата. Съобщава се, че 7 единици са били свалени от съветската Противовъздушна отбрана благодарение на ракетния комплекс за противовъздушна защита " Панцир-С1 ". 10 единици са поразили задачите. Два Су-34 не могат да бъдат ремонтирани. Други 10 са получили разнообразни повреди ", сподели Братчук.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР