Украинските власти съобщават за денонощен руски обстрел по населените места

...
Украинските власти съобщават за денонощен руски обстрел по населените места
Коментари Харесай

Киев твърди за масирани атаки по Херсонска и Сумска област

Украинските управляващи оповестяват за денонощен съветски обстрел по обитаемоте места на десния бряг на Днепър при Херсон. Нанесени са вреди на жилищни здания, търговски център и детска градина.
Бях зад завесата и шрапнели не доближиха до мен. Бързо взех телефона и слязох долу. И тогава покривът се срути. Прозорците се пръснаха. И вратите, и прозорците бяха унищожени.
Людмила – жителка на Херсон

При обстрел по Билопиля в Сумска област са развалени жилищна постройка, частна къща, автомобил, газопровод с ниско налягане и електропроводи. Никой не е потърпевш.

Междувременно командирът на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна награди с медали за героизъм украински бойци, помогнали за свалянето на ирански дронове „ Шахед “ над Сумска област в средата на януари.

Междувременно съветският Следствен комитет пусна видеозапис с изказванието, че той демонстрира по какъв начин украински военнопленници се качват на борда на разрушилия се в южна Русия аероплан. Украински коментатори неотложно се усъмниха в истинността на записа.

На неразбираемите фрагменти се виждат транспортни средства, които приближават самолета Ил-76 на заснежено летище, и от тях слизат хора, които се готвят да се качат на борда.

Москва упреква Киев, че е свалил самолета над съветската Белгородска област и че е умъртвил 74 души на борда, в това число 65 пленени украински бойци, които е трябвало да бъдат разменени против съветски военнопленници. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР