Украинските власти са подготвяли посещението на папа Франциск още преди

...
Украинските власти са подготвяли посещението на папа Франциск още преди
Коментари Харесай

Визитата на Папата се е обсъждала още преди началото на войната

Украинските управляващи са подготвяли визитата на папа Франциск още преди началото на войната в страната на 24 февруари. „ Посещението се приготвяше доста преди експлоадирането на войната, а в този момент е още по-важно. Все още нямаме точна дата или удостоверение по кое време това ще се случи ", сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за италианския вестник Corriere della Sera.

На 2 април журналистът на NBC Клаудио Лаванга разгласява в своя профил в обществената мрежа Twitter, че Папа Фрациск обмисля пътешестване до Киев. По-рано беше обявено, че през последните седмици той е получил писма с предложения от украинската столица, в това число от кмета Виталий Кличко.

Главата на Римокатолическата черква неведнъж се изказваше в интерес на прекратяването на огъня в Украйна, осъждаше протичащото се там и призоваваше за дипломатическо разрешаване на спора. Той изрази поддръжка за украинските бежанци и изпрати помощ посредством своите емисари. По-специално подари кола за спешна помощ, която персонално освети. Деца със съществени патологии, които не могат да получат лекуване в украинските лечебни заведения, се транспортират, наред с други лица, в болничното заведение Bambino Gesu в Рим, която е благосъстоятелност на Ватикана. Папата неотдавна посети пациенти там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР