Украинските власти откриха масов гроб с повече от 440 тела

...
Украинските власти откриха масов гроб с повече от 440 тела
Коментари Харесай

Украинските власти откриха масов гроб с 440 тела в Изюм

Украинските управляващи откриха всеобщ гроб с повече от 440 тела в град Изюм в Харковска област, който беше отвоюван от съветските сили преди дни, оповестиха публични лица. Някои от хората са били убити при обстрел и въздушни удари, споделиха от полицията.

Украинският президент Володимир Зеленски съпостави откриването на всеобщ гроб в Изюм със смъртните случаи в градовете Буча и Мариупол.

Предприети са процесуално-следствени активност. Главният полицейски следовател за Харковска област Серхий Болвинов, съобщи пред английската телевизия " Скай нюз ", че тленните остатъци ще бъдат обект на следствие за събиране на доказателства за военни закононарушения, осъществени от Русия. Очаква се през днешния ден мястото да бъде посетено от украински и интернационалните публицисти, оповестява БНР.

На украинската полиция е известно също, че в Харковска област има редица други всеобщи гробове, откакто районът беше няколко месеца по съветски надзор, добави още следовател Болинов.

Вчера ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети Киев и разгласи помощ от 100 милиона евро за възобновяване на украинските учебни заведения, потърпевши поради военните дейности.

Съединени американски щати също обявиха, че отпускат нова военна помощ за Украйна в размер на 600 милиона $, с цел да оказват помощ на украинските военни в битката им с съветските сили. Помощта се показва в съоръжение, услуги и образование.
https://www.facebook.com/zelenskiy.official/videos/573304447812310
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР