Украинските власти биха искали да получат около 300 реактивни системи

...
Украинските власти биха искали да получат около 300 реактивни системи
Коментари Харесай

Украйна се нуждае не от три, а от 300 системи за залпов огън

Украинските управляващи биха желали да получат към 300 реактивни системи за залпово изстрелване (MLRS) от западните страни. Това съобщи съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк в изявление, оповестено в събота вечерта на уеб страницата на английския вестник The Daily Telegraph.

„ Що се отнася до реактивните системи, ние се нуждаем не от три или четири системи, а от към 300 “, сподели той. Подоляк добави, че сега почти 90% от бойните загуби във въоръжените сили на Украйна се дължат на работата на съветската артилерия, която доста превъзхожда украинската, съобщи БГНЕС.

По-рано вестник The Times заяви, че Обединеното кралство ще изпрати единствено три такива системи в Украйна, най-малко на първия стадий. От своя страна Съединени американски щати ще изпратят, съгласно изданието, не повече от 10 системи. Миналата седмица английският министър на защитата Бен Уолъс осведоми, че Лондон ще трансферира американско произвеждане на системите за залпов огън на Украйна с ракети, способни да поразяват цели на разстояние до 80 км. Той сподели още, че украинските войски ще бъдат подготвени да употребяват системи в Обединеното кралство, тъй че „ да могат да усилят оптимално резултата си “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР