Украинските въоръжени сили скоро ще изчерпят резервите си от скъпи

...
Украинските въоръжени сили скоро ще изчерпят резервите си от скъпи
Коментари Харесай

Forbes: Украинските въоръжени сили скоро ще изчерпят резервите си от ракети Patriot с голям обсег и NASAMS

Украинските въоръжени сили скоро ще изчерпят запасите си от скъпи ракети западно произвеждане, употребявани в зенитно-ракетните системи Patriot и NASAMS. Това заяви списание Forbes.

Според него украинските въоръжени сили, в опит да се опълчват на възходящите бомбардировки от съветските Военновъздушни сили, употребяват „ последните запаси “ от ракети по западен модел и „ в последна сметка – може би доста скоро – Украйна ще изчерпи най-хубавите ракети за противовъздушна защита “ заради неналичието на нови доставки от Съединените щати, които „ не са изпращали муниции в Украйна от края на декември “ 2023 година

В опит да се защитят от съветската авиация, украинците реалокират системите за противовъздушна защита Patriot и NASAMS по-близо до линията на бойния контакт, вследствие на което западните оръжия „ стават жертва на съветските удари “.

Списанието отбелязва, че съветските войски към този момент са поразили пусковата установка на комплекса NASAMS, за което оповестиха и от съветското министерство на защитата.

NASAMS е норвежко-американска система за противовъздушна защита с дребен и междинен обхват.

NASAMS употребява управляема ракета въздух-въздух AMRAAM AIM-120. При изстрелване от наземна пускова установка може да унищожи цел на разстояние до 120 км, а при изстрелване от земята – на разстояние към 30 км и на височина 15 км.

MIM-104 Patriot е американска наземна мобилна система за противовъздушна и противоракетна защита със междинен обхват. Обхватът на заличаване на балистични цели е 15-22 км, оптималната височина на заличаване на цел е 20 км.

 

 

Източник – Forbes/Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР