Украинските въоръжени сили са изчерпали резервите си и няма да

...
Украинските въоръжени сили са изчерпали резервите си и няма да
Коментари Харесай

Скот Ритър: Украйна няма да може да устои на пробива на фронта от Русия

Украинските въоръжени сили са изчерпали запасите си и няма да могат да устоят на пробива на фронта от Русия. Това мнение изрази във вторник някогашният контрольор на Организация на обединените нации за наблюдаване на ликвидирането на иракските оръжия за всеобщо заличаване Скот Ритър, който преди този момент е служил в разузнаването в Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати, оповестяват съветски медии.

" Първото нещо, належащо за осъществяване на контраофанзива, са запасите. Те нямат запаси: нито подготвени бойци, нито съоръжение ", сподели той. 

Ритер добави, че украинските войски на фронтовата линия са все по-малко. Той има вяра, че Русия в последна сметка ще пробие фронта.

„ Руснаците единствено стават по-силни, а украинците – по-слаби “, отбелязва специалистът.

Украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от 4 юни 2023 година Руската страна неведнъж е подчертавала, че макар огромните загуби, офанзивата не е донесла обилни резултати на Киев. Опитвайки се да оправдаят неналичието на действителни триумфи в зоната на бойните дейности, украинските управляващи неведнъж упрекваха НАТО в незадоволителни доставки, на което представители на алианса обявиха, че всичко належащо е трансферирано в Киев. 

На 1 декември 2023 година украинският президент Владимир Зеленски призна, че контранастъплението на украинските въоръжени сили не е постигнало резултати. А на 19 декември ръководителят на съветското министерство на защитата Сергей Шойгу заяви, че украинските въоръжени сили са изгубили 159 хиляди души убити и ранени по време на по този начин нареченото контранастъпление. Общо от началото на специфичната военна интервенция Киев е изгубил над 383 хиляди души. На 16 януари съветският президент Владимир Путин разгласи цялостния и безспорен неуспех на контранастъплението на украинските въоръжени сили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР