Украинските специални сили казват, че ударът срещу щаба на Черноморския флот на Русия е оставил десетки убити и ранени „включително висше ръководство“

...
Украинските сили за специални операции съобщиха в събота, че ударът
Коментари Харесай

Украинските сили за специални операции съобщиха в събота, че ударът срещу щаба на Черноморския флот на Русия в Севастопол е оставил десетки убити и ранени „включително висше ръководство“.

В изявление на Telegram SOF каза, че специална операция, наречена „Капан за раци“, е била насрочена за нанасяне на удар, докато висши членове на руския флот са се срещали, и че атаката е оставила десетки убити и ранени „включително висшето ръководство на флота“.

„Дръзката и упорита работа на Силите за специални операции им позволи да поразят щаба на Черноморския флот „навреме и с точност“, докато висшият щаб на ВМФ на Русия се събираше във временно окупирания град Севастопол“, се казва в изявлението.

„Данните бяха предадени на ВВС за удар. Подробностите за атаката ще бъдат разкрити, когато стане възможно. Резултатът е десетки убити и ранени окупатори, включително висшето ръководство на флота“, се казва в съобщението.

Той добави: „Продължаваме напред!“

Досега Украйна не е предоставила повече подробности или каквито и да било доказателства за конкретни жертви сред Черноморския флот на Русия.

Руското министерство на отбраната досега само каза, че руски войник е изчезнал след ракетната атака в петък.

Това е извънредна новина. Следват още.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР