Украинските сили заявиха днес, че са вдигнали украинския национален флаг

...
Украинските сили заявиха днес, че са вдигнали украинския национален флаг
Коментари Харесай

Украйна: Наши войници издигнаха националния ни флаг в Роботине

Украинските сили обявиха през днешния ден, че са вдигнали украинския народен байрак в обитаемото място Роботине, намиращо се в Запорожка област, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11541
Ройтерс отбелязва, че понастоящем не е ясно дали цялото обитаемо място е освободено от наличието на съветските сили.

" Исторически ден! Войници от 47-а обособена механизирана бригада издигнаха украинския байрак в село Роботине, намиращо се на едно от най-горещите посоки - Мелитопол ", се споделя в изказване на бригадата в информационното приложение " Телеграм ".

Киев цели да си върне южния град Мелитопол, който е със стратегическа значимост, в границите на контранастъплението против съветските сили.

По-рано през днешния ден украинското военно разузнаване съобщи, че е унищожило съветска зенитна ракетна система за противовъздушна защита С-400 " Триумф " на анексирания от Москва Кримски полуостров.

" В резултат на гърмежа системата, обвързваните с нея ракети и обслужващият личен състав бяха изцяло унищожени ", сподели украинското разузнаване, като популяризира видеокадри от дрон, за които се твърди, че демонстрират гърмежа на нос Тарханкут в най-западния завършек на полуострова.

Украинските управляващи не са показали още какви оръжия са били употребявани за нападението против съветската система за противовъздушна защита.

Началникът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов през вчерашния ден разгласи, че ще има нови офанзиви против полуостров Крим, който Русия анексира през 2014 година

Най-малко шестима цивилни украинци са починали при последната вълна от съветски обстрели и набези с дронове, оповестиха украински публични представители, представени от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-малко двама педагози са починали при нахлуване с дрон против учебно заведение в град Ромни, в североизточната украинска Сумска област, заяви изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Игор Клименко. Трима души са ранени, сподели още той.

Трима цивилни украински жители са убити при нахлуване в Донецк в Източна Украйна през вчерашния ден, а други четирима са ранени при артилерийски обстрел, оповестиха локалните управляващи. Още един човек е ранен в прилежащата Харковска област.

Най-малко един човек е умрял, а още 11 души са ранени при бомбени и артилерийски набези в Херсонска област в Южна Украйна.

За масирани артилерийски и ракетни набези и офанзиви с дронове се оповестява и в прилежащата Запорожка област, макар че няма жертви измежду цивилното население, обявиха локалните украински управляващи, въпреки че информацията не може да бъде доказана посредством самостоятелни източници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР